© Sağ Tıklama Engeli

22 Şubat 2014 Cumartesi

Geçen Cuma

Selamlar,
Gayet cool bir şekilde selamlar dedim fakat beynimin içi boş bir sayfa gibi bu yüzden size en iyisi çalkantılı hayatımdan bir kesit sunayım ben efendim.
  Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi yeni okulumda kimselerle konuşmuyorum.En arkada oturan soğuk öğrenci benim arkadaşlar evet.E bu halimle sınıfın düzenini bozduğumu pek çok kez duymuşumdur.Aslında bu benim zerre umurumda değil.Tek derdim de onlar değil zaten neyse...İşte cümle bile bitiremiyorum kafam iyice boşaldı.
 Geçen cuma beden dersindeyiz (14 Şubat).Bu dönem ki takım elbiseli beden hocamız bizi serbest bıraktı.Bana göre beden eğitimi dersinde serbest olmak banklardan birinde oturup müzik dinlemektir yine öyle yaptım.Yalnız olacağımı umuyordum fakat başka bir sınıfın beden eğitimi dersi daha varmış.Bu yüzden bankların çoğu doluydu.Benim sınıfın kızları ise gelip yanıma çömdüler.Bir yandan ders programlarını hazırlayanlara ana avrat düz giderken bir yandan da Henry-Trap dinleyip dans hareketlerini düşünüyordum.Şarkı bitti işte kitap okumaya başladım hazırlıklıyımdır.İşte yanımdaki kız 'Nasılsın ergen yazar' diye sordu işte klasik muhabbete girdik karnen nasıl geldi filan sordukça soruyor.Bi an annemin kızlık soy adını soracak diye çok korktum ama oraya kadar gelmedik neyse ki.
  İşte beklenen soruyu sordu bana 'niye bu kadar sessizsin', 'niye bizle konuşmuyorsun' ben ise gayet kendimden emin bir o kadar da yumuşak ses tonumu takınarak -ses tonu önemli- 'sizi kendimden üstün görmüyorum, sadece yeni çevre istemiyorum.' dedim.Bana soru dolu gözlerle baksalar da daha fazla soru sormadılar.Biliyorum kendimi beğenmiş görünüyor olabilirim ama gerçekten hayatıma kimseyi alamayacak kadar yoruldum.
  Biraz sessiz durduktan sonra başka bir kız 'kıskandım' dedi ben de noluyo lan diye düşünüyom.Tabi böyle sormadım 'niye' dedim.'kitap ayracın' dedi  ilk anlamadım, sonradan kitap ayracımı ben ve 2 dostum yaptığımı hatırladım.Gülümsedim.
 Kitabıma en çok onlar yakışırdı.Gerçekten de mutlu göründüğüm son kareler kitabımda çok güzel duruyordu.Kim nasıl anlarsa anlasın umurumda bile değil açıkcası.Beni terk etmeyecek iki güzel insan buldum ve bunları kaybetmek gibi bir niyetim yok.İki büyük sınav atlattık çok da başarılı olduk.Üçümüz yan yana olunca sanki ne biliyim...Al işte bu cümleyi bile bitiremedim.
 Sizi seven insanlardan vaz geçmeyin.

4 Şubat 2014 Salı

Big Bang'i Tanıyalım


Big Bang
İlk grup tanıtımımı yapıyorum çok heyecanlandım.
5 kişiden oluşan bir YG Entertainment grubudur.2006 yılında çıkış yapmışlardır.Grubun üyeleri G-Dragon ve Taeyang 2000 yılından beri YG Entertainment' de eğitim görmektelerdi zaten.2006 yılında T.O.P, Daesung ve Seungri'nin de katılmasıyla bu muhteşem grup oluşmuştur.YG'nin kurucusu ve yöneticisi olan Yang başkan bu sene Big Bang'in comeback yapacağını duyurmuştur.Bunu duyan V.I.P'ler (fanlara verilen ad) sevinçten havalara uçmuştur.Fanları fazla olmasıyla antileri de çok fazla vardır.Müziklerine laf atamayan antiler kafayı skandal çıkartmaya ve stillerine takmıştır.Alışa gelmişin dışında olan stilleri aslında Big Bang'in ta kendisidir.Grubun lideri olan  G-Dragon gruba ve kendisine şarkı yazıp besteleme de oldukça iyi iş çıkartır.Bunu zaten her şarkıda duyarsınız.Albüm çıkacağı zamanlar ise grup deli gibi çalışır ve en iyi performansı sahnelemek için sürekli bir pravo halinde olurlar.Sadece Asya ülkelerinde popüler değildir.Son zamanlarda Avrupa ve Amerika ülkelerinin dikkatini çekmiş bir gruptur.Pek çok Amerikan starı tarafından bile kendisinden söz ettirmişlerdir.Örneğin; Barbara Palvin geçen sene Kore'ye gitmiş ve G-Dragonla tanışma fırsatını bulamamıştır bunun üzerine ona televizyon programı üzerinden çağrı yapıyor.'Bana çağrı veya tweet at' diyor. Programdan kesit  G-Dragon ise bu çağrıdan sonra Twiteer'dan Barbara Palvin'i takip etmeye başlıyor.Bu sene ise G-Dragon ve Taeyang moda şovuna Paris'e gidiyorlar (hemen bitmesi için ne dualar ettik). Barbara hanım bunun üstüne G-Dragon'a 'Paristeydin ve bana söylemedin mi? lol' diye bir Tweet attı.21 Ocakta giden tweetten sonra 22 Ocakta buluşurlar.
'sonunda adamım, eğlenceli gece iyi uçuşlar' diyerek Barbara instagramda bu resmi paylaşır.
Justin Bieber'da söz eder bizim GD den.Hatta singleları çıkacak yakında. 


Resimler bunlar.Bu da bahsettiğim video.
Paris Hilton ile de Pacquiao-Rios boks maçına gitmişlerdir buyrun resimler:



T.O.P den söz edecek olursak eğer.Vücudunu açmayı sevmez.Biz V.I.P ler de zaten yüzüne hastayız.

(En açık resmi)2 kere gördüm ben şimdiye kadar

En son Mnet'in en yakışıklı 10 idol sıralamasında 2. olmuştur.
Bi de Rolling Stone dergisi vardır bilirsiniz.Orda 2013'ün en ateşli sex sembolünde çıkmıştır.Hatta şöyle bir yorum vardı.Kpop'ın Justin Timberlike' e cevabı oldu.Sesine gelecek olursak kalındır ama rap yapınca harika bir şey çıkar ortaya.Bkz:T.O.P:Doom Dada
T.O.P YG'ye girmeden için 40 günde tam 20 kilo vermiştir.Evet bunların hepsi azim ve böyle tiplerin hala antileri var.

Soğuk, cool bakışlarının altında bir çocuk gizlidir aslında o kadar ciddiyete gelemez.Kanıtı.


Se7en ile çok iyi anlaşır.
Hatta sahne ismini o koymuştur.İlk başlarda 'merhaba ben T.O.P' demeye utandığını itiraf eder fakat sonra alıştım der.
He bi de 2007 yılında dondurma yerken dişini kırmıştır kendisi.
Secret Garden parodysi için aynı gün içinde G-Dragon ve Seungri'yi öpmüştü.Bu arada Secret Garden, Coffee Prince ve Boys Over Flowers parodilerini izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.Hem gülersiniz hem Big Bang'i azcık daha tanımış olursunuz. 
Gruptaki en uzun kişidir.
T.O.P'nin oynağı Commitment adlı film 2013 Kasım'da çıkmıştır.
Sahnede Lee Hyori'yi öpmüştür.(Lee Hyori geçen yaz evlendi korkmayın) Buyrun
SS501 lideri Kim Hyun Joong ile ilk okul dönemlerinde aynı mahalle de yaşıyorlarmış ve o zamandan beri yakın arkadaşlar.Beraber ilk sahneye çıkışları.♥


Daesung' a bakış atsak fena olmaz bence.Yang başkan tarafından grupta çoğunlukla  arka plana atılsa bile  V.I.P lerin göz bebeğidir Daesung.Bence gruptaki en iyi ses.Üstelik favorim GD ama söz konusu ses olunca Daesung'tan başkası demem Big Bang' de.
Daesung'un duygusal bir kişiliği vardır.Kaza olayına karıştığı zamanlar Big Bang aktivitelerinden bir dönem uzak kalmıştır.Bu dönemde psikolojisi çok bozulmuştur.
Kaza olayına gelecek olursak eğer; Daesung araba kazasıyla bir motosikletçinin ölümüne sebep oldu (medyaya böyle yansıdı) fakat olay yerindeki taksiciye göre zaten motosikletçi ölmüştü.Tam olarak anlatacak olursam Daesung'un önündeki taksici motosikletli adamı fark ederek çekildi fakat Daesung kontrolünü kaybederek taksiye çarpar.Kazadan sonra Daesung arabadan indiğinde taksiciye 'iyi misin?' diye sordu taksici ise 

 'Şu anda sorun ben değilim, önümde kanlar içinde yatan motosiklet sürücüsü vardı, ona çarpmamak için ikinci şeride geçtim ama acili aramak için tekrar ilk şeride döndüm' der. Sonra Daesung, ailenin cenaze masraflarını karşıladı.Daesung'un kanında alkole rastlanmadı ve normal süratle gittiği için suçlu bulunmadı.Fakat her skandalda förtleyen anticiler burada da Daesung'un üstüne gittiler ve Daesung ciddi ciddi intiharı düşündüğünü söylemiştir.Bir de şöyle bir iddia var motosikletliye daha önceden biri çarpıp kaçmıştı.Motosikletli kazazedenin kanında ise alkol bulunmuştur.Her neyse benim en sevmediğim konulardan biriydi bu.
Daesung T.O.P ile çok iyi anlaşır.
Gülümserken bile gözleri kaybolur ama çok şirin görünür.
Ailesi ilk başlarda şarkıcı olmasına karşıydı fakat sonradan razı olurlar.
Daesung sevgilisine 'her ne zaman hasta olursan mutlaka yanında olacağım' diye bir söz vermiştir.Big Bang'ın Japonya'ya gitmesi gereken bir gün Dae'mizin sevgilisi hasta olmuştur, Daesung sevgilisinin yanında kalabilmek için pasaportunu kaybetmiş numarası yapmıştır ve sonraki uçuşla gitmiştir. G-Dragon ve Daesung'un katıldığı Hwasin programından izleyebilirsiniz.
+Gif:

Gelelim maknaemize Seungri.Grupta maknaeliği pek sevmez ama yeri geldi mi de çok pis şımarır.
(Sonuç)
Hyunglarına bazen adlarıyla hitap eder.
Yang papa dan en çok azarı o yer ve en iyi Yang başkan taklitini o yapar tüm YG'de.Bkz:Strong Heart YG özel.+Winner The Heirs Parody

Yeni albümü çıktı Let's Talk About Love.Ben idolü olan Justin Timberlike'a çok benzetiyorum bu albümde.Justin Timberlike demişken Seungri sarhoşken kendini Justin Timbelike sanmasından bahsetmeden geçemiycem.
Panda lakabı vardır kendisinin.Eski resimlerde, gözlerinin altına bakarsınız anlarsınız niye panda dendiğini.Hatta siyah göz halkaları için plastik cerraha bile gitmiş fakat doktor 'biz bunu düzeltemeyiz' demiştir.Göz halkalarının sebebine ise karaciğer, göz ve sinüslerinde kaynaklanan bir problemden dolayı kurtulamamıştır.
Seungri'miz çapkınlıklarıyla bilinir.Son yıllarda sakandalı hiç çıkmadı.Bir nevi YG Papa Seungri'yi kısıtladı diyebiliriz.
         (Adın çıkmış dokuza Seungri)
Kendi skandalını kendi ağzıyla çıkar çıkmaz itiraf eden tek idol olarak tarihe geçmiştir üstelik. ♥


Grubumuzun güneşi Taeyang.Daesung gibi grupta sesini beğeniyorum zaten Big Bang de sesi kötü olan kimsecikler yok.

Türk fanlar ın aklına Taeyang denince sırma su gelir efendim buyrun izleyin.

Taeyang demişken kaslardan söz etmemek olmaz.Hatta Taeyang demek kas demek doğru düzgün üstünde bir şey göremeyiz pek.

Hele hele saçları V.I.P ler saçları daha uzun görünmek için öyle kestirdiğini ortaya atmış durumda.Yakışıyor da kalsın böyle.
G-Dragon ile yıllar süren bir dostluğu var.Staj zamanlarından beri ayrılmamışlardır.
(Paris de moda şovundan)
En son Ringa Linga diye şarkı çıkartmıştı.İnsan 5 dinlemeden sonra beyninde tüm gün dönüyor garanti.Bir de farklı ırktan insanlar filan dansı da cool.Ay ben yerim.
Taeyang'ın dansı  Ringa Linga ile sınırlı değildir efendim gruptaki bence en iyi dansçı I need a girl dans videosu 2ne1'den Sandara Park ile.
IU Taeyang'ın büyük fanıdır.Bizim gibi yani.Kanıt.Tek fark var biz Taeyang'a bu kadar yakın olamayız.
(Yine Paris)

Kaykay ve Nurf koleksiyonu vardır.Hatta twitterda bi ara sürekli Nurf resimleri paylaşırdı.


Bir defasında twitterda kız arkadaşı şakası yapıp kalbimize indiriyordu olayın resmini atıyım size sizde görün...

Öz eleştiri yapabilen bir idol en azından.Saçını beğenmediyse fanlarına bırakmaz kendi eleştirir.

Big Bang'de sosyal medyanın nimetlerini en güzel kullanan üye diyebiliriz Taeyang için.♥

Son olarak liderimiz G-Dragon.Başlarda istemsiz giriş yaptım G-Dragon'a.Bu da devamı diyelim.
Asıl adı Kwon Ji Young'dur.Big Bang den önce 12 yaşında Flex diye bir grupla çıkış yaptı.Yani kendini bildi bileli bu müzik sektöründe diyebiliriz.
G-Dragon bu kadar yükselmek için çocukluğunu feda etmiş gibi görünüyor.Tüm ruh halini G-Dragon-Coup D'eat şarkısında ve klibinde görebiliriz.
Gaho adında bir köpeği vardır.Çok sever hatta battaniyelere sarıp sarmalayıp uyuturdu.
Japon model Kiko Mizuhara ile ilişki içinde olduğu düşünülmektedir.Pek çok ipucu var ama asla doğrulamadılar.Sadece arkadaşız deyip duruyorlar.
****Kiko GD ilişkisine güncelleme****
Baharın başlarında ayrıldığını düşündüğümüz GD ve Kiko GD'nin doğum günününü Japonya'da kutlaması ve Kiko'nun da partiye katılmasıyla barıştıklarını gösterdi.

Hatta partiden önce Japonya sokaklarında GD'nin arkadaşı Kiko ve GD beraber gezip alış veriş yaparak ilişkilerini daha gözler önüne sermeye karar vermiş gibi görünüyorlar.
Partiden sonraki günlerde GD Kore'ye göndükten sonra bir ice bucket challenge yaptı hepimiz gülerek izledik filan hatta YG'nin başkanına, SM'in başkanına JYP'nin başkanına meydan okudu.Bir kaç gün sonra Yoon Ambush GD'nin meydan okumasını kabul ederek IBC yaptı.Ama GD'nin meydan okuduğu üç arkadaşı içinde Yoon Ambush yoktu. Sonrasında da Yoon Ambush GD'nin gizli instagramından yaptığı IBC videosunda ekran görüntüsü alıp twitterde V.I.P'lere gerçek dostluk eğlence değildir diyerek paylaştı.
Yoon Ambush'unda attığı capste Kiko ve GD'nin çift t-shirtünü giydiği görünüyor.Aynı gün içerisinde GD'nin hesabı hacklenip videoyu ortaya çıkarttılar.


Videoda son olarak 'My dear Kiko' diyip buzlu suyu kafasından aşağıya döküyor.Bu da ilişkilerindeki en büyük kanıt olmuş oldu böylece.

This Love şarkısı vardır Big Bang'in.O şarkı GD' den platonik aşkına armağan edilmiş bir şarkıdır.(Sevdim mi tam seven bir adam GD)
G-Dragon Shine A Light konserinde Breathe için hazırlanan kareografi yüzünden 1 yıla kadar hapsi istendi.Zaten google'a G-Dragon Shine A Light yazınca ilk çıkan video.Tık
G-Dragon'un şarkılarını dinleyince sesindeki hüzünü, hırçınlığı fark edersiniz zaten.Klipler ise daha önce dediğim gibi GD'nin ruh hali.Şarkı sözleri her şeyi anlatıyor.


GD 2011 yılı uyuşturucu kullandığı şüphesi ile sorguya çağrılıyor.İdrar ve saç örnekleri alınıyor.İdrar temiz çıkarken saç da az da olsa çıkıyor.Japonya'da bir konser sonrası partide biri GD ye sigara veriyor.GD kırmamak için içiyor.Meğersem buradan geliyormuş ve bağımlısı değilmiş.Baştan beri anlattığım anticiler yine bastırıp duruyor.
GD'nin ve Big Bang'in pek çok şarkısında anticilere diss atma bulunabilir.Bkz:Fantastic Baby Anticiler ile V.I.P savaşlarını izleyebilirsiniz.Sonra bunu okuyun.
Değişik saç şekilleri ile bilinir GD.Ne yaparsa yapsın her şeyi yakıştırıyorum GD'ye nedense.
Değişik giyim tarzını unutmamak lazım.
Anticiler ise alışa gelmemiş stilini öne atar.Fakat bence bir idol herkes gibi olmamalıdır.Kendi olmalıdır, kendisi belirlemelidir giyim tarzını etrafındakiler değil.
Yakın zamanda GD'nin büyük hayranı olduğu Rihanna instagramda Taeyang'tan sonra G-Dragon'u takip etmeye başlar.G-dragon ise bunun üzerine instagramdan bu fotoğrafı paylaşır:
Big Bang
2011 yılında MTV Ema' da Dünya Çapında En İyi Sanatçı ödülünü aldılar.Bu da Big Bang için büyük bir adım oldu.
GD&T.O.P 2010 yılında High High adlı stüdyo albümü çıkartmıştır.
PSY'ın Türkiye Maratonunu hatırlıyor musunuz?Orada Türk V.I.P lerin küçücük hatası Big Bang'ın bizden haberdar olmasını sağladı.İyi ki yapmışlar hatayı.Konu hakkında detaylı bilgi

İlk grup tanıtımımdır Big Bang.İki gündür bu yazı sayesinde sabahlıyorum ama benimkisi tatlı yorgunluk.Big Bang'i sevip ona destek verin lütfen.Yaşları, boyları, ideal kız tipleri zaten her sayfada yazıyor.Ben Big Bang'in ne zorluklar atlatarak Big Bang olduğunu anlatmaya çalıştım.Başarıları gerçekten saygı duyulacak türden bir grup.V.I.P yazarınız dan saygılar sevgiler...